AKTUELNO

Sve najbolje ocene u osnovnoj, i sve desetke na fakultetu!

Žitelji naselja Rudina u Vranju u neverici su i šoku posle saznanja da je njihov bivši sugrađanin, programer Nebojša Stojilković (30) IT firmi u Ruzveltovoj 55 u Beogradu hicima iz pištolja ubio Branka Kanjevca (31) i teško ranio inženjera Marka Filipovića (36).

Posle nezapamćenog krvavog pira u beogradskoj firmi "Privredni savetnik za informacione tehnologije", ubica je hladnokrvno otišao u obližnji stan na Zvezdari, gde je pokušao da se ubije izazvavši eksploziju, a dan kasnije je preminuo na Urgentnom centru.

Foto: Tanjug

U Kajmakčalanskoj ulici u Vranju komšije biranim rečima govore o Nebojši i nikako im nije jasno da je mirni, korektni i primereni mladić postao surovi ubica. Susedi su potvrdil da je Stojilković rođen i odastao u Vranju.

Kao odličan učenik završio je Osnovnu školu "Dositej Obradović" i Gimnaziju "Bora Stanković" u rodnom gradu.

Majka Fidanka i otac Novica ostali su bez posla, pa su trbuhom za hlebom otišli u Sloveniju da bi ćerki Jeleni i sinu Nebojši omogućili da studiraju u Beogradu.

Kada je upisao Elektrotehnički fakultet u Beogradu, Nebojša je retko dolazio u Vranje. Detinjstvo je proveo u naselju Rudina. U jednoj kući živi njegova baba po ocu. U drugoj manjoj do nje su roditelji njegove majke Fidanke. Nebojša je bio izuzetno dobro dete. Skroman, nenametljiv, povučen i miran. Svakom se javljao, bio je korektan. Ni mrava ne bi zgazio. Nije voleo mnogo da priča i da se druži sa vršnjacima u naselju. Mnogo je bio vezan za sestru Jelenu. Nikada nije bio bezobazan ni agresivan, pa nikom nije jasno kako da tako lepo vaspitani mladić počini nezapamćeni masakr u firmi u kojoj je radio pet godina - začuđen je stariji komšija iz Kajmakčalanske ulice.

Poznanici i drugovi kažu da je Nebojša slovio za izuzetnog intelektualca, koji je desetkama briljirao na fakultetu u prestonici. Hvale i njegovu stariju sestru Jelenu, koja se zaposlila u Beogradu.

- Nebojša nije mnogo pričao. Bio je zakopčan. Među vršnjacima i decom u naselju Rudina izdvajao se iteligencijom i razboritošću. Nije se mnogo družio sa decom. Više je nekako bio samotnjak. Načuo sam da je dobio otkaz u firmi i da je zbog toga navodno hteo da se osveti. Stariji sam od Nebojše. Često smo se družili, zajedno vozili bicikle, odlazili na utakmice - priča jedan od anonimnih komšija.

Programer ubica naročito je ostao upamćen u Vranju po tome što se oblačio pretežno u crnu odeću.

Pročitajte još: PODLEGAO POVREDAMA U URGENTNOM: Preminuo ubica iz Ruzveltove

Pročitajte još: MASAKR U RUZVELTOVOJ ULICI U BEOGRADU: Bivši radnik upao u firmu i OTVORIO VATRU NA ZAPOSLENE! (FOTO)

#Beograd

#Ubistvo

'